Pages

Friday, November 28, 2008

peneman setia

yeke? aku rasa bukan.. aku bukanlah seperti yg kau nyatakan..
kalau betul aku peneman setia, kau takkan bersangka sebegitu terhadap aku, kan?

sudahlah..

mulut mmg sedap berbicara..
apa definisi peneman setia pada kau?
aku rasa kau sendiri boleh berfikir dan mentafsir apa ertinya, kan?

sudahlah..

aku dah penat.

penat melayan kerenah-kerenah manusia yg kononnya layak aku percayai.

namun itu semua adalah dusta semata.
aku dipergunakan sebaik-baiknya.

bagus kawan, bagus. lepas ini buat lagi ya?

dan semestinya lepas ini aku takkan percaya lagi.

pergilah kau hidup bahagia bersama sangkaan-sangkaan kau itu.


sesungguhnya aku ini tak layak bercakap apa-apa mengenai kau.
siapalah aku, kan.

kau perfect. aku tak. kau manusia bionic. aku manusia biasa. kau bakal menjadi pendita terulung, sungguh hebat, gah di serata dunia. aku hanya insan kerdil. insan yg bisa membuat kesilapan. tapi kau tidak. kau sungggguhhhhhhhhhh la sempurna. kan? tak pernah langsung membuat silap, sekali pun tidak. oh sungguh istimewa, sempurna. Kenapa lah Malaysia Book of Records tak tercatat nama kau ye?

maka hiduplah kau sesempurna hidupmu itu.

ok aku nak buat kerja.
nanti ada yang kata aku buat kerja makan gaji haram, berak keluar taik haram.

2 comments:

lizz said...

peneman setia terbaik aku rase cuman buku...kalo ko nak bace die, die ok. if ko tak mau bace die..die xkan kecik ati. ko nak buang die pun, die takkan bersuara... so, ko takkan sakit hati sampai tahap kuar taik haram beb!!!! muahahahaha

amharyzz said...

aduh..marah betul ko nie. tapi aku faham....

takper beb...u still hv ur lovely family...
curahkan kasih pada yg lebih berhak..dan hidup akan terasa lebih tenteram..
insyaallah.