Pages

Monday, January 18, 2010

dasar melayu tipikal yang suka emo tak tentu pasal dan tiada kaitan dengan mereka

"emo sungguh mereka. padahal takde kaitan pun. duhh. melayu tipikal."

sungguh tidak ku fahami manusia-manusia zaman sekarang. ingatkan zaman dulu saja yg tipikal. rupanya masih wujud lagi. dan aku perhatikan manusia-manusia itu rata-ratanya datang dari kaum melayu. ini tiada kaitan dengan agama atau politik tempatan. mungkin berbaur politik, tapi politik dalam diri manusia. bila politik wujud di dalam hubungan sesama manusia, maka hancur lah sesuatu organisasi seseorang manusia itu sendiri.

politik
siapa yang boleh lakukan apa kepada siapa ( Who could do what to whom )
siapa yang dapat apa, bila dan bagaimana ( who gets what, when and how ).

siapa yang boleh lakukan kepada siapa (dan siapa yang tidak boleh?)
siapa yang dapat apa, bila dan bagaimana (dan siapa yang takkan dapat apa, bila dan bagaimana?)

fikir-fikirkan.


sesungguhnya aku dah bosan dengan politik seorang manusia. (baca : seorang, bukan ramai dan bukan sesuatu)

kamu yang mulakan politik kotor, dan sekarang kamu pula yang mahu merayu berhenti bermain? atau kamu masih bermain politik sebenarnya? (reverse-psychology)

apa-apa pun.. selamat bermain. jangan kecundang di tengah jalan!

dan paling penting, hentikanlah mengaitkan orang yang tidak ada kena mengena dan tidak tahu apa-apa dalam permainan kamu. bermainlah seadilnya.


but if you DO really want to play the game, let's play!

and i meant it.

:)

1 comments:

nuRRis said...

seperti bisa babeh..
"ada aku kesah?"